placki na jogurcie bez drożdży są szybkie i smaczne
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
wlej jogurt do miski, ubij jajka i dodaj cukier. Wymieszaj trzepaczką lub mikserem. Wlej olej roślinny, sól i dodaj sodę. Ponownie wymieszaj.
przesiej mąkę. Dodaj części do płynnej masy, stale mieszając. Osiągamy jednorodność. Ciasto będzie gładkie, niezbyt gęste. To gwarancja, że naleśniki będą bujne.
na patelni rozgrzej olej słonecznikowy. Połóż naleśniki łyżką i smaż przez 1,5-2 minuty z jednej strony i 30 sekund z drugiej strony. Śniadanie & nbsp;gotowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g