mięso wieprzowe z ziemniakami w garnku
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
mięso pokroić w kostkę 4 cm. Ziemniaki obrać i pokroić na 4 części. Cukinia i bakłażan-w małych kolumnach. Słodka papryka, korzeń pietruszki-pierścienie. W rozgrzanym oleju słonecznikowym smażyć kostki mięsa, aż nabierze złotego koloru. Wprowadź cebulę do mięsa i smaż, aż stanie się również złota.
wszystkie składniki układamy równomiernie w garnku, doprawiamy przyprawami i mieszamy. Wlać bulion lub wodę i przykryć. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i gotuj przez 1,5 godziny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g
- Bulion mięsny - 34 kcal/100g