pikantne frytki w stylu wiejskim w frytkownicy powietrznej
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
przystawka - 4 porcje
Czas gotowania 10 min + 20 min w frytkownicy powietrznej
1. Rozgrzej frytkownicę do 180.
2. Obierz ziemniaki pod bieżącą wodą. Pokrój na paski 1 1/2 cm.
3. Opłucz ziemniaki, osusz i osusz serwetką.
4. Zetrzyj chili (w moździerzu), wymieszaj z oliwą z oliwek, pieprzem i curry w proszku, posyp tą mieszanką plastry ziemniaków.
5. Włóż ziemniaki do kosza, włóż kosz do frytkownicy. Za pomocą timera Ustaw czas gotowania na 2022 minuty, piecz eartofel, aż będzie ugotowany i będzie miał złotą skórkę. Mieszaj okresowo.
6. Podawaj na talerzu posypanym solą ziemniaka.
świetny garnr do steku.
Czas gotowania 10 min + 20 min w frytkownicy powietrznej
1. Rozgrzej frytkownicę do 180.
2. Obierz ziemniaki pod bieżącą wodą. Pokrój na paski 1 1/2 cm.
3. Opłucz ziemniaki, osusz i osusz serwetką.
4. Zetrzyj chili (w moździerzu), wymieszaj z oliwą z oliwek, pieprzem i curry w proszku, posyp tą mieszanką plastry ziemniaków.
5. Włóż ziemniaki do kosza, włóż kosz do frytkownicy. Za pomocą timera Ustaw czas gotowania na 2022 minuty, piecz eartofel, aż będzie ugotowany i będzie miał złotą skórkę. Mieszaj okresowo.
6. Podawaj na talerzu posypanym solą ziemniaka.
świetny garnr do steku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g