pieczeń wieprzowa z pieczarkami i bakłażanem

Twój mężczyzna się nie oprze! Pyszne, apetyczne i proste! Smacznie. Czytałem przepisy galiba Saidova, zafascynowałem się pieczeniem na wschodzie i postanowiłem gotować. W oryginale-wołowina, słodka papryka, cebula i pomidory. Mam wieprzowinę, bakłażana, cebulę i grzyby. Okazało się, że to bardzo nic.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 6 g
tłuszcze 53 % 9 g
węglowodany 12 % 2 g
109 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.

pokrój grzyby i usmaż.
bakłażany obrać, posiekać,posolić. Po 15-20 minutach odcedź uwolniony sok i smaż.
pomidory mają łodygi cięte ostrym nożem.
pokrój wieprzowinę na duże kawałki.
wlej olej roślinny do kotła, rozgrzej go, ostrożnie opuść kawałki mięsa. Smażyć, od czasu do czasu mieszając, aż cała woda wyparuje i pozostanie tylko przezroczysty tłuszcz, a mięso nabierze przyjemnej Skórki.
włóż cebulę do kotła. Usmaż to.
sól (1/2 łyżeczki) i pieprz (1/2 łyżeczki) mięso.
wlej wrzący bulion (możesz z kostki), przykryj kocioł pokrywką i pozostaw do duszenia na bardzo małym ogniu przez około 30-40 minut.
po tym czasie dodaj do mięsa smażony bakłażan i grzyby. Zamknij pokrywkę i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut.
następnie włóż przyprawy do mięsa, liść laurowy, przyprawy domowe, wymieszaj pieczeń i utop do połowy pomidory. Zamknij pokrywkę i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
pieczeń po naszemu z wieprzowiną jest gotowa.
rozmroziłem też ciasto drożdżowe w kuchence mikrofalowej, zrobiłem ciasta, posmarowałem je mieszanką oleju roślinnego, czosnku i soli i podałem do stołu. Tortille zanurzono w sosie. Okazało się pyszne.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy