skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak bardzo łatwo i szybko przygotować duszoną białą kapustę z marchewką, cebulą, czosnkiem i koncentratem pomidorowym, który z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania bardzo delikatnej duszonej kapusty domowej na patelni.
Krok 2:
Aby przygotować danie, weź odpowiednią patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej trzy łyżki oleju roślinnego na patelnię i włóż do niej jedną marchewkę startą na grubej tarce.
Krok 3:
Dość drobno posiekaj jedną główkę cebuli i rozłóż ją na wspólnej patelni.
Krok 4:
Dobrze wymieszaj cebulę z marchewką na patelni i smaż w wysokiej temperaturze pieca.
Krok 5:
Pokrój jeden kilogram białej kapusty w dość małe paski, a następnie rozłóż Większość na wspólnej patelni, a następnie wymieszaj warzywa i usmaż je w wysokiej temperaturze pieca.
Krok 6:
Wlej sól na patelnię z smażonymi warzywami do smaku.
Krok 7:
Rozłóż pozostałą kapustę pokrojoną w paski na patelni i od czasu do czasu mieszając, kontynuuj smażenie warzyw w wysokiej temperaturze pieca przez siedem do dziesięciu minut.
Krok 8:
Po upływie czasu dodaj do patelni paprykę, zirę,chmiel-suneli, suszoną bazylię, pietruszkę, koperek, dwa ząbki czosnku przepuszczone przez prasę i wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 9:
Przykryj patelnię pokrywką i kontynuuj duszenie kapusty przez piętnaście do dwudziestu minut w najniższej temperaturze kuchenki.
Krok 10:
Po upływie czasu dodaj dwa liście laurowe na patelnię, włóż do niej dwie łyżki koncentratu pomidorowego, pięćdziesiąt gramów masła i dodaj do smaku mieszankę czarnej i czerwonej papryki.
Krok 11:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni, a następnie przykryj pokrywką i kontynuuj duszenie kapusty przez pięć minut, aż będzie całkowicie ugotowana.
Krok 12:
Po upływie czasu ułóż gotowaną duszoną kapustę na porcjowanych talerzach i podawaj jako samodzielne danie lub dodatek. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na doskonały przepis na przygotowanie prostego i niedrogiego dania z kapusty bez dodatku mięsa, które jest przygotowywane w pośpiechu i doskonale nadaje się do dekoracji, ale może być niezależnym daniem! Duszona kapusta gotowana zgodnie z naszym przepisem na zwykłej patelni bez dodatku mięsa to szybkie, proste, bardzo smaczne danie budżetowe, które jest idealne na pożywne śniadanie, a podawane na obiad i nadchodzący obiad, jako szybki dodatek do soczystych kiełbasek, pozwala jeść prawidłowo i racjonalnie! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal / 100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal / 100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g