duszona kapusta z koncentratem pomidorowym i marchewką z cebulą

niedrogi i szybki posiłek na każdą okazję! Dość prosty przepis na gotowanie kapusty duszonej na patelni z marchewką, cebulą i koncentratem pomidorowym w pośpiechu, który z pewnością przypadnie do gustu wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 44 % 7 g
węglowodany 44 % 7 g
87 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak bardzo łatwo i szybko przygotować duszoną białą kapustę z marchewką, cebulą, czosnkiem i koncentratem pomidorowym, który z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania bardzo delikatnej duszonej kapusty domowej na patelni.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować danie, weź odpowiednią patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej trzy łyżki oleju roślinnego na patelnię i włóż do niej jedną marchewkę startą na grubej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dość drobno posiekaj jedną główkę cebuli i rozłóż ją na wspólnej patelni.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dobrze wymieszaj cebulę z marchewką na patelni i smaż w wysokiej temperaturze pieca.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój jeden kilogram białej kapusty w dość małe paski, a następnie rozłóż Większość na wspólnej patelni, a następnie wymieszaj warzywa i usmaż je w wysokiej temperaturze pieca.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej sól na patelnię z smażonymi warzywami do smaku.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż pozostałą kapustę pokrojoną w paski na patelni i od czasu do czasu mieszając, kontynuuj smażenie warzyw w wysokiej temperaturze pieca przez siedem do dziesięciu minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Po upływie czasu dodaj do patelni paprykę, zirę,chmiel-suneli, suszoną bazylię, pietruszkę, koperek, dwa ząbki czosnku przepuszczone przez prasę i wymieszaj wszystkie składniki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przykryj patelnię pokrywką i kontynuuj duszenie kapusty przez piętnaście do dwudziestu minut w najniższej temperaturze kuchenki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Po upływie czasu dodaj dwa liście laurowe na patelnię, włóż do niej dwie łyżki koncentratu pomidorowego, pięćdziesiąt gramów masła i dodaj do smaku mieszankę czarnej i czerwonej papryki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni, a następnie przykryj pokrywką i kontynuuj duszenie kapusty przez pięć minut, aż będzie całkowicie ugotowana.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Po upływie czasu ułóż gotowaną duszoną kapustę na porcjowanych talerzach i podawaj jako samodzielne danie lub dodatek. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na doskonały przepis na przygotowanie prostego i niedrogiego dania z kapusty bez dodatku mięsa, które jest przygotowywane w pośpiechu i doskonale nadaje się do dekoracji, ale może być niezależnym daniem! Duszona kapusta gotowana zgodnie z naszym przepisem na zwykłej patelni bez dodatku mięsa to szybkie, proste, bardzo smaczne danie budżetowe, które jest idealne na pożywne śniadanie, a podawane na obiad i nadchodzący obiad, jako szybki dodatek do soczystych kiełbasek, pozwala jeść prawidłowo i racjonalnie! Smacznego! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal / 100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal / 100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy