bakłażan pomidory papryka marchew pomidory duszone do dekoracji

łatwe i smaczne danie na zdrową przekąskę! Chudy gulasz warzywny w pośpiechu dla tych, którzy po prostu nie mogą żyć bez tak prostych i łatwych potraw dla żołądka. Możesz gotować na lunch lub kolację jako samodzielną przekąskę lub jako dodatek do mięsa lub ryb.
KsenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 88 % 7 g
29 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotowanie żywności na liście.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Na początek moje wszystkie warzywa. Obierz cebulę i pokrój na 4 równe części, a następnie pokrój w paski lub kostki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie smaż na patelni z dodatkiem oleju roślinnego, mieszając na średnim ogniu przez 3 minuty. Teraz obieramy marchewki, kroimy je w cienkie paski lub trzy na grubej tarce, a następnie dodajemy do cebuli. Mieszać.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie pokrój bakłażany w paski i paprykę oczyszczoną z nasion w paski (bakłażany są nieco większe). Przed pokrojeniem radzę pokroić bakłażany na dwie części, posolić i pozostawić na 10 minut, a następnie spuścić powstały sok i spłukać, aby nie były gorzkie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj chipsy z bakłażana i pieprzu do smażonych warzyw. Wymieszaj wszystkie warzywa. Robimy umiarkowany ogień.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie cienko pokrój pomidory i gotuj na wolnym ogniu pod pokrywką z rzadkim mieszaniem. Gdy duszone warzywa pozostaną przez 5-10 minut, wlej do nich drobno posiekane warzywa.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Danie jest gotowe!

kiedy byłam mała, mama dość często robiła gulasz warzywny latem. Nie lubiłem go zaocznie: nigdy nie próbowałem, ale byłem pewien, że to jedzenie to po prostu nonsens. Ale pewnego dnia mojej mamie udało się zmusić mnie do spróbowania kilku łyżek tego dania - byłem zaskoczony, że moja opinia była błędna. Teraz, gdy sam wiem, jak szybko i łatwo gotować duszone bakłażany z warzywami, często robię to danie dla siebie i mojej rodziny. Dla tych, którzy również chcą spróbować go ugotować, powiedziałem ten przepis-szybki i ekonomiczny. Myślę, że spodoba ci się ta metoda gotowania warzyw ze względu na prostotę i dostępność. To danie jest pyszne na ciepło i na zimno, a także uwielbiam mieszać je z małą porcją tłustej śmietany, która świetnie komponuje się z duszonymi warzywami. Możesz gotować nie tylko w sezonie zbierania warzyw, ale także w każdym innym, ponieważ produkty do tego dania są zawsze dostępne w sklepach.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy