skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie żywności na liście.
Krok 2:
Na początek moje wszystkie warzywa. Obierz cebulę i pokrój na 4 równe części, a następnie pokrój w paski lub kostki.
Krok 3:
Następnie smaż na patelni z dodatkiem oleju roślinnego, mieszając na średnim ogniu przez 3 minuty. Teraz obieramy marchewki, kroimy je w cienkie paski lub trzy na grubej tarce, a następnie dodajemy do cebuli. Mieszać.
Krok 4:
Następnie pokrój bakłażany w paski i paprykę oczyszczoną z nasion w paski (bakłażany są nieco większe). Przed pokrojeniem radzę pokroić bakłażany na dwie części, posolić i pozostawić na 10 minut, a następnie spuścić powstały sok i spłukać, aby nie były gorzkie.
Krok 5:
Dodaj chipsy z bakłażana i pieprzu do smażonych warzyw. Wymieszaj wszystkie warzywa. Robimy umiarkowany ogień.
Krok 6:
Następnie cienko pokrój pomidory i gotuj na wolnym ogniu pod pokrywką z rzadkim mieszaniem. Gdy duszone warzywa pozostaną przez 5-10 minut, wlej do nich drobno posiekane warzywa.
Krok 7:
Danie jest gotowe!
kiedy byłam mała, mama dość często robiła gulasz warzywny latem. Nie lubiłem go zaocznie: nigdy nie próbowałem, ale byłem pewien, że to jedzenie to po prostu nonsens. Ale pewnego dnia mojej mamie udało się zmusić mnie do spróbowania kilku łyżek tego dania - byłem zaskoczony, że moja opinia była błędna. Teraz, gdy sam wiem, jak szybko i łatwo gotować duszone bakłażany z warzywami, często robię to danie dla siebie i mojej rodziny. Dla tych, którzy również chcą spróbować go ugotować, powiedziałem ten przepis-szybki i ekonomiczny. Myślę, że spodoba ci się ta metoda gotowania warzyw ze względu na prostotę i dostępność. To danie jest pyszne na ciepło i na zimno, a także uwielbiam mieszać je z małą porcją tłustej śmietany, która świetnie komponuje się z duszonymi warzywami. Możesz gotować nie tylko w sezonie zbierania warzyw, ale także w każdym innym, ponieważ produkty do tego dania są zawsze dostępne w sklepach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g