duszona kapusta z filetem z kurczaka, koncentratem pomidorowym, suszonymi śliwkami

suszone śliwki nadają kapuście niesamowity smak-spróbuj! Jeśli chcesz, aby danie było chude, możesz wykluczyć mięso z przepisu.
LucyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 5 g
tłuszcze 12 % 2 g
węglowodany 59 % 10 g
66 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty do gotowania.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój mięso na kawałki i usmaż je.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie dodawaj na przemian,po trochu smażąc, cebulę w półpierścienie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Starta marchewka

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Kapusta pokrojona w małe paski. Wlać około szklanki wrzącej wody i gotować na średnim ogniu przez 15 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Otwórz pokrywkę i dodaj koncentrat pomidorowy i suszone śliwki. Wlej około szklanki wrzącej wody, wymieszaj, włóż liście laurowe, sól i pieprz.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zamknij pokrywkę i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, aż będzie miękka.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy