sandacz duszony w sosie
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
sandacz obrać, pokroić, włożyć do rondla z grubym dnem.
zetrzyj marchewki na drobnej tarce i dodaj do ryby wraz z olejem roślinnym.
przykryj, ugasić, aż ryba będzie w połowie gotowa.
pokrój cebulę, pomidor na pół pierścienia, zwiń cebulę w mące, a także dodaj do ryby razem z pomidorem. Dusić przez 10-15 minut, dodać wodę, śmietanę i dusić do miękkości.
na koniec dodaj drobno posiekany koperek, zieloną cebulę, sól, przyprawy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sandacz gotowany - 97 kcal/100g
- Sandacz - 89 kcal/100g
- Sandacz świeży - 84 kcal/100g
- Sandacz nadziewany - 144 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g