sandacz duszony w sosie

smacznego!!!
OlgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 69 % 11 g
tłuszcze 19 % 3 g
węglowodany 13 % 2 g
77 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

sandacz obrać, pokroić, włożyć do rondla z grubym dnem.

zetrzyj marchewki na drobnej tarce i dodaj do ryby wraz z olejem roślinnym.

przykryj, ugasić, aż ryba będzie w połowie gotowa.

pokrój cebulę, pomidor na pół pierścienia, zwiń cebulę w mące, a także dodaj do ryby razem z pomidorem. Dusić przez 10-15 minut, dodać wodę, śmietanę i dusić do miękkości.

na koniec dodaj drobno posiekany koperek, zieloną cebulę, sól, przyprawy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Sandacz gotowany - 97   kcal/100g
  • Sandacz - 89   kcal/100g
  • Sandacz świeży - 84   kcal/100g
  • Sandacz nadziewany - 144   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g

Podobne przepisy