skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Gotuj produkty według listy.
Krok 2:

Pokrój cebulę w kostkę, marchewkę w kostkę, mięso w małe kawałki / posypałem mięso suchymi przyprawami i zostawiłem na 20 minut - to jest opcjonalne/
Krok 3:

W kotle podgrzej olej roślinny, smaż mięso na złoty kolor.
Krok 4:

Dodaj: marchewkę, cebulę, paprykę, paprykę chili, sól - wszystko wymieszaj, aby smażone mięso zniknęło z dna. Smaż, aż cebula będzie przezroczysta, trochę mocniejsza./ Jeśli fasola nie jest w puszkach, dodajemy ją również teraz/.
Krok 5:

Dodaj koncentrat pomidorowy. Mieszając pozwól jej trochę usmażyć i wlać / stopniowo / bardzo gorąca woda. Wody wlewamy tyle, aby przykryła produkty na 1-2 palce.
Krok 6:

Zmniejsz ogrzewanie do minimum, zamknij pokrywkę i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie gotowe, dodaj czosnek i zioła, gdy mięso jest prawie gotowe. Monitorujemy wodę, jeśli to konieczne, dodaj gorąco. / To jeśli wolisz gotować przed koniec w kotle /.
Krok 7:

Proponuję przyspieszyć proces: - zawartość kotła jest bardzo schludna wlej do miski Multicooker !
Krok 8:

Włącz tryb "gaszenie" przez 1 godzinę. Jeśli po zakończeniu programu mięso jeszcze sztywno, zostawiamy na & quot; podgrzanie & quot; minut na 30-40, możesz dłużej. Do prawie gotowego dania dodajemy również zioła i czosnek.
Krok 9:

Podawaj na gorąco jako samodzielne danie lub z dodatkiem. Smacznego!
gotowanie potraw z fasoli z mięsem nie trwa tak długo, jak się wydaje.
zwłaszcza jeśli wcześniej namoczysz fasolę przez noc w wodzie.Jeśli używasz puszki, to bardzo szybko.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cielęcina-mostek - 213 kcal/100g
- Polędwica cielęca - 158 kcal/100g
- Cielęcina-noga - 161 kcal/100g
- Cielęcina-szynka - 108 kcal/100g
- Kotlet cielęcy z kością - 188 kcal/100g
- Sznycel cielęcy - 162 kcal/100g
- Cielęcina-część grzbietowa - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g

