cielęcina z fasolą

obfite i pożywne! Pachnące i delikatne ! Kiedy monitorujesz swoją wagę, chcesz zjeść coś satysfakcjonującego /ale wszystko, co obfite-kaloryczne/, aw cielęcinie i fasoli pod tym względem wszystko jest dopuszczalne ! I syty i nie pulchne, a poza tym smaczne i zdrowe, a nastrój wszystkich jest wspaniały. Ten przepis w moja rodzina od dawna, w różnych odmianach, ale gotuję regularnie.Spożywane zawsze z apetytem, a teraz dzielę się z tobą-spróbuj!
niebieskookaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 11 g
tłuszcze 42 % 13 g
węglowodany 23 % 7 g
183 kcal
IG: 38 / 0 / 63

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotuj produkty według listy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę w kostkę, marchewkę w kostkę, mięso w małe kawałki / posypałem mięso suchymi przyprawami i zostawiłem na 20 minut - to jest opcjonalne/

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W kotle podgrzej olej roślinny, smaż mięso na złoty kolor.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj: marchewkę, cebulę, paprykę, paprykę chili, sól - wszystko wymieszaj, aby smażone mięso zniknęło z dna. Smaż, aż cebula będzie przezroczysta, trochę mocniejsza./ Jeśli fasola nie jest w puszkach, dodajemy ją również teraz/.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj koncentrat pomidorowy. Mieszając pozwól jej trochę usmażyć i wlać / stopniowo / bardzo gorąca woda. Wody wlewamy tyle, aby przykryła produkty na 1-2 palce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zmniejsz ogrzewanie do minimum, zamknij pokrywkę i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie gotowe, dodaj czosnek i zioła, gdy mięso jest prawie gotowe. Monitorujemy wodę, jeśli to konieczne, dodaj gorąco. / To jeśli wolisz gotować przed koniec w kotle /.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Proponuję przyspieszyć proces: - zawartość kotła jest bardzo schludna wlej do miski Multicooker !

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włącz tryb "gaszenie" przez 1 godzinę. Jeśli po zakończeniu programu mięso jeszcze sztywno, zostawiamy na & quot; podgrzanie & quot; minut na 30-40, możesz dłużej. Do prawie gotowego dania dodajemy również zioła i czosnek.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Podawaj na gorąco jako samodzielne danie lub z dodatkiem. Smacznego!

gotowanie potraw z fasoli z mięsem nie trwa tak długo, jak się wydaje.
zwłaszcza jeśli wcześniej namoczysz fasolę przez noc w wodzie.Jeśli używasz puszki, to bardzo szybko.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Cielęcina-mostek - 213   kcal/100g
  • Polędwica cielęca - 158   kcal/100g
  • Cielęcina-noga - 161   kcal/100g
  • Cielęcina-szynka - 108   kcal/100g
  • Kotlet cielęcy z kością - 188   kcal/100g
  • Sznycel cielęcy - 162   kcal/100g
  • Cielęcina-część grzbietowa - 210   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g

Podobne przepisy