BEF-Stroganow z piersi kurczaka
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1 przygotowanie sosu. Aby to zrobić, wymieszaj śmietanę, koncentrat pomidorowy i bulion na patelni. Sól i pieprz do smaku, doprowadzić do wrzenia. Odstawiamy sos na bok.
2 mięso z kurczaka kroimy, panierujemy w mące, ale następnie wkładamy do durszlaka, aby strząsnąć nadmiar mąki.
3 cebulę kroimy w półpierścienie i podsmażamy.
4 rozłóż kurczaka na cebuli. Ogień jest silny. Cały czas mieszamy mięso z cebulą, smażymy przez 5-6 minut.
5 włóż mięso do rondla z sosem i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g