33 papryka na zimę
skład / składniki
40
porcje:
metoda gotowania
papryka ostra, papryka, marchewka, pomidory przekręć przez maszynę do mięsa w jednej filiżance i gotuj przez 30 minut. Następnie dodaj czosnek (przez zmiażdżenie czosnku), olej roślinny, cukier, sól i gotuj, aż marchewka będzie gotowa. 5 minut przed gotowością dodaj ocet. Wkładamy do słoików i zwijamy. Bardzo apetyczne. Kto lubi ostrzej brać od 26 do 33 sztuk pieprzu. Zmniejszam lub dodaję tylko gorzki pieprz. Pozostałe proporcje zostawiam. Bardzo satysfakcjonujące i smaczne.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g