33 papryka na zimę

pyszna przekąska. Możesz posmarować chlebem i użyć go jako kanapki!
odaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 27 % 4 g
węglowodany 67 % 10 g
82 kcal
IG: 55 / 0 / 45

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min
papryka ostra, papryka, marchewka, pomidory przekręć przez maszynę do mięsa w jednej filiżance i gotuj przez 30 minut. Następnie dodaj czosnek (przez zmiażdżenie czosnku), olej roślinny, cukier, sól i gotuj, aż marchewka będzie gotowa. 5 minut przed gotowością dodaj ocet. Wkładamy do słoików i zwijamy. Bardzo apetyczne. Kto lubi ostrzej brać od 26 do 33 sztuk pieprzu. Zmniejszam lub dodaję tylko gorzki pieprz. Pozostałe proporcje zostawiam. Bardzo satysfakcjonujące i smaczne.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy