serca z kurczaka ze szpinakiem

uzupełnij menu daniem o minimum tłuszczu! To jest przydatne! Dobry obiad, łatwy, szybki.

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 9 g
tłuszcze 30 % 6 g
węglowodany 25 % 5 g
104 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 35 min
umyj serca na patelni z odrobiną wody. Doprowadzić do wrzenia, dusić na małym ogniu. Po 25 minutach (serca powinny być prawie gotowe) rozłóż posiekaną cebulę, paprykę w paski i koncentrat pomidorowy. Pasta pomidorowa jest kwaśna, a cebula nie będzie wtedy nieprzyjemnie ugotowana. Sól do smaku, pieprz. Po 5-7 minutach rozłóż szpinak, masło i czosnek. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 7 minut i możesz podać. Do dekoracji-świeża papryka posypana suchymi przyprawami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Szalotka - 72   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Serce z kurczaka - 159   kcal/100g
  • Biały pieprz - 0   kcal/100g

Podobne przepisy