serca z kurczaka ze szpinakiem
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
umyj serca na patelni z odrobiną wody. Doprowadzić do wrzenia, dusić na małym ogniu. Po 25 minutach (serca powinny być prawie gotowe) rozłóż posiekaną cebulę, paprykę w paski i koncentrat pomidorowy. Pasta pomidorowa jest kwaśna, a cebula nie będzie wtedy nieprzyjemnie ugotowana. Sól do smaku, pieprz. Po 5-7 minutach rozłóż szpinak, masło i czosnek. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 7 minut i możesz podać. Do dekoracji-świeża papryka posypana suchymi przyprawami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Serce z kurczaka - 159 kcal/100g
- Biały pieprz - 0 kcal/100g