grzyb satsivi

dobra alternatywa dla klasycznego satsivi na wypadek postu! Połączenie grzybów i orzechów włoskich.Dobry dodatek do mięsa. Pyszne chude danie dla miłośników grzybów i orzechów włoskich. Można podawać z mięsem jako dodatek.
lakshmi-777Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 4 g
tłuszcze 63 % 12 g
węglowodany 16 % 3 g
134 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

ugotuj pieczarki w osolonej wodzie, odcedź bulion.
pokrój pieczarki na małe kawałki.
posiekaj cebulę i zapisz na oleju roślinnym, aż będzie przezroczysta.
posiekaj cebulę,zioła,orzechy i czosnek w kombajnie do uzyskania gładkości.
dodaj grzyby, sól, czarny pieprz i chmiel suneli.
rozcieńczyć satsivi bulionem grzybowym do pożądanej konsystencji.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy