Grzyb satsivi
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
ugotuj pieczarki w osolonej wodzie, odcedź bulion.
pokrój pieczarki na małe kawałki.
posiekaj cebulę i zapisz na oleju roślinnym, aż będzie przezroczysta.
posiekaj cebulę,zioła,orzechy i czosnek w kombajnie do uzyskania gładkości.
dodaj grzyby, sól, czarny pieprz i chmiel suneli.
rozcieńczyć satsivi bulionem grzybowym do pożądanej konsystencji.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g