bulgur z cynamonem
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
drobno posiekaj cebulę.
masło rozgrzej na patelni, dodaj cebulę i smaż, aż będzie półprzezroczyste.
następnie dodaj bulgur i smaż przez kolejne 3 minuty.
wlej bulion warzywny, zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj przez 10 minut z zamkniętą pokrywką, aż bulgur wchłonie cały bulion.
usuń skórkę z cytryny i drobno posiekaj warzywa.
gdy bulgur wchłonie cały bulion i ugotuje, wymieszaj go z ziołami i skórką. Posolić.
posyp zmielonym cynamonem przed podaniem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Bulgur - 342 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g