Manja
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
bakłażany umyć, pokroić w drobną kostkę wraz ze skórką. Sól, pozostaw na 30 minut, aby bakłażan wypuścił sok i gorycz zniknęła.
posiekaj obraną cebulę i marchewkę(posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki).
podsmaż cebulę i marchewkę na oleju roślinnym.
opłucz bakłażany z uwolnionego soku i dodaj do cebuli z marchewką.
lekko podsmaż wszystko razem.
Dodaj przecier pomidorowy (zetrę pomidory na tarce), wymieszaj, Posol.
dusić pod przykryciem na małym ogniu przez około 30-40 minut.
posiekaj obraną cebulę i marchewkę(posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki).
podsmaż cebulę i marchewkę na oleju roślinnym.
opłucz bakłażany z uwolnionego soku i dodaj do cebuli z marchewką.
lekko podsmaż wszystko razem.
Dodaj przecier pomidorowy (zetrę pomidory na tarce), wymieszaj, Posol.
dusić pod przykryciem na małym ogniu przez około 30-40 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g