A la gołąbki od Ellisy
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
blanszuj liście kapusty.
posiekaj cebulę i grzyby, a następnie usmaż je w oleju roślinnym.
gotowanego kurczaka kroimy w kostkę i mieszamy z cebulą i grzybami.
pokrój ser w kostkę, posiekaj warzywa.
Połącz wszystkie składniki i wymieszaj je. Sól i pieprz.
rozłóż nadzienie na liściu kapusty, dodaj trochę śmietany, a następnie zawiń w kopertę.
połóż masło na blasze do pieczenia, dodaj trochę przegotowanej wody.
rozłóż gołąbki na blasze do pieczenia. Pieczemy je w piekarniku w temperaturze 160-170 stopni. minut 20-25 minut.
oto takie gołąbki a la gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser z mleka krowiego - 260 kcal/100g
- Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g