skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Gołąbki z serem feta, bardzo proste w przygotowaniu.
1. Umyj główkę kapusty pod bieżącą wodą i włóż na 10 minut do rondla z wrzącą wodą. Następnie liście można łatwo oddzielić od główki kapusty i stają się elastyczne, a ponieważ miałem młodą kapustę, nawet Zwykle twardych środków liści nie można usunąć, absolutnie nie przeszkadzają.
2. Do nadzienia: lekko usmaż mięso mielone, zrób to samo z posiekanymi pomidorami, pieczarkami i papryką. Wymieszaj wszystkie składniki w jednej misce, dodaj przyprawy i zioła.
3. Następnie zawiń nadzienie w Oddzielone arkusze kapusty, dodając kilka kostek sera feta. Najlepiej nie używać najwyższych liści kapusty, są one zwykle zbyt miękkie i łatwo ulegają uszkodzeniu.
4. Kładziemy nieużywane arkusze kapusty na dnie naczynia do pieczenia, a następnie kładziemy same gołąbki. I wlej sos (może to być dowolny smak, na przykład do gołąbków z mielonym kurczakiem zwykle używam "beszamelu"). Do tych gołąbków miałem SOS pomidorowo-musztardowy na bazie bulionu. Gołąbki powinny być całkowicie pokryte.
ponownie przykryj wierzch liśćmi kapusty i włóż do piekarnika na 180gr. przez 45-50 minut.& nbsp;Gołąbki z serem feta & nbsp;podawać najlepiej ze śmietaną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Ser"feta" - 290 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g