koktajl niebieski szampan
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1. Napełnij górną część shakera kostkami lodu.
2. Dodaj sok z cytryny, niebieskie curaso, wódkę i syrop cytrynowy. Shaker zamknąć i wstrząsnąć z wysiłkiem 8 sekund.
3. Wlej zawartość shakera, filtrując przez sitko barowe, do schłodzonej szklanki i dodaj szampana.
4. Ostrożnie opuść wiśnie koktajlowe do szklanki i natychmiast podaj napój do stołu.
2. Dodaj sok z cytryny, niebieskie curaso, wódkę i syrop cytrynowy. Shaker zamknąć i wstrząsnąć z wysiłkiem 8 sekund.
3. Wlej zawartość shakera, filtrując przez sitko barowe, do schłodzonej szklanki i dodaj szampana.
4. Ostrożnie opuść wiśnie koktajlowe do szklanki i natychmiast podaj napój do stołu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wódka - 235 kcal/100g
- Likier wiśniowy - 299 kcal/100g
- Likier Baileys - 327 kcal/100g
- Likier - 327 kcal/100g
- Szampan wytrawny - 64 kcal/100g
- Szampan jest półsłodki - 88 kcal/100g
- Szampan półwytrawny - 78 kcal/100g
- Szampan - 78 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Lód - 0 kcal/100g
- Syrop - 300 kcal/100g