skład / składniki
gotowanie krok po kroku
obrać Bakelażany, pokroić w kółka o grubości 3 mm, włożyć do miski i posolić. Pozostaw je na 20 minut, aby gorycz zniknęła.
pokrój cebulę w kostkę.
zetrzyj marchewki na grubej tarce.
cukinię pokroić w dużą kostkę.
paprykę pokroić w drobną kostkę.
pokrój pieczarki na cienkie talerze.
pomidory zmielić mikserem.
wyciśnij czosnek przez wyciskacz do czosnku.
bakłażany smażyć na oleju roślinnym z obu stron i włożyć do kotła.
połóż cukinię na bakłażanie.
na tym samym oleju usmażyć trzy czwarte cebuli, następnie ułożyć marchewkę na cebuli, również usmażyć.
dodaj paprykę. Obsmażać.
dodaj zmielone pomidory. Smażyć wszystko.
dodaj przyprawy.
włóż pieczenie do kotła.
na patelni usmażyć pozostałą cebulę, następnie ułożyć pieczarki na cebuli i usmażyć.
włóż wszystko do kotła, dodaj bulion i gotuj pod przykryciem przez 20 minut.
następnie dodaj czosnek i posiekaną kolendrę.
wymieszaj wszystko. Sprawdź sól, pieprz.
wyłącz ogień i pozwól gulaszowi parzyć przez 15-20 minut. Następnie możesz podać gulasz warzywny do stołu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g