gulasz z warzywami
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój cebulę w kostkę, a następnie smaż na oleju roślinnym, aż będzie przezroczysta. Dodaj paprykę.
pokrój mięso na kawałki, a paprykę w kostkę.
dodaj paprykę do opiekania. Następnie włóż mięso.
posiekaj czosnek i zmiel kminkiem.
włóż mięso do dużego rondla, zalej bulionem, aby mięso było tylko przykryte. I gotuj na wolnym ogniu przez czterdzieści minut.
włóż czosnek z kminkiem, sosem pomidorowym.
pieprz, sól, zagotuj na kuchence (wystarczy 10 minut).
podawaj gulasz z warzywami wraz z makaronem w porcjach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Cielęcina-mostek - 213 kcal/100g
- Polędwica cielęca - 158 kcal/100g
- Cielęcina-noga - 161 kcal/100g
- Cielęcina-szynka - 108 kcal/100g
- Kotlet cielęcy z kością - 188 kcal/100g
- Sznycel cielęcy - 162 kcal/100g
- Cielęcina-część grzbietowa - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g