gulasz z warzywami

wspaniałe drugie danie z pewnością znajdzie się w Twoim rodzinnym menu! Smacznie. Pyszne obfite danie. Podam opcję zimową, kiedy zamiast soczystych i dojrzałych pomidorów, których nie można znaleźć zimą, lepiej użyć koncentratu pomidorowego lub sosu. A gulasz z warzywami okaże się sławny.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 8 g
tłuszcze 35 % 6 g
węglowodany 18 % 3 g
100 kcal
IG: 50 / 50 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.

pokrój cebulę w kostkę, a następnie smaż na oleju roślinnym, aż będzie przezroczysta. Dodaj paprykę.

pokrój mięso na kawałki, a paprykę w kostkę.

dodaj paprykę do opiekania. Następnie włóż mięso.

posiekaj czosnek i zmiel kminkiem.

włóż mięso do dużego rondla, zalej bulionem, aby mięso było tylko przykryte. I gotuj na wolnym ogniu przez czterdzieści minut.

włóż czosnek z kminkiem, sosem pomidorowym.

pieprz, sól, zagotuj na kuchence (wystarczy 10 minut).

podawaj gulasz z warzywami wraz z makaronem w porcjach.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Cielęcina-mostek - 213   kcal/100g
  • Polędwica cielęca - 158   kcal/100g
  • Cielęcina-noga - 161   kcal/100g
  • Cielęcina-szynka - 108   kcal/100g
  • Kotlet cielęcy z kością - 188   kcal/100g
  • Sznycel cielęcy - 162   kcal/100g
  • Cielęcina-część grzbietowa - 210   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g

Podobne przepisy