gulasz warzywny z mięsem i makaronem

duszone warzywa, soczyste mięso z makaronem pyszne danie dla całej rodziny. Okazuje się, że jest bardzo aromatyczny i pyszny. Mój syn powiedział: "rozkoszuj się": -)
LucyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 7 g
tłuszcze 12 % 3 g
węglowodany 60 % 15 g
113 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

smażyć makaron na suchej patelni na złoty kolor, ułożyć na talerzu. Teraz wlej olej roślinny na patelnię.

wszystkie składniki oprócz czosnku kroimy w kostkę. Rozłóż cebulę i marchewkę na gorącej patelni, przykryj pokrywką i smaż na średnim ogniu przez 5-7 minut, ciągle mieszając.

następnie włóż filet z kurczaka i ponownie smaż pod pokrywką przez 5 minut, nie zapomnij wymieszać wszystkich składników łyżką. Teraz dodaj paprykę i bakłażany, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.

następnie włóż makaron do naszego gulaszu warzywno-mięsnego, dodaj wodę (po brzegi patelni), sól, dopraw ulubionymi przyprawami.

przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut. Po 20 minutach zdejmij pokrywkę, dodaj czosnek wyciśnięty przez prasę i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Wermiszel - 371   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy