skład / składniki
gotowanie krok po kroku
smażyć makaron na suchej patelni na złoty kolor, ułożyć na talerzu. Teraz wlej olej roślinny na patelnię.
wszystkie składniki oprócz czosnku kroimy w kostkę. Rozłóż cebulę i marchewkę na gorącej patelni, przykryj pokrywką i smaż na średnim ogniu przez 5-7 minut, ciągle mieszając.
następnie włóż filet z kurczaka i ponownie smaż pod pokrywką przez 5 minut, nie zapomnij wymieszać wszystkich składników łyżką. Teraz dodaj paprykę i bakłażany, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.
następnie włóż makaron do naszego gulaszu warzywno-mięsnego, dodaj wodę (po brzegi patelni), sól, dopraw ulubionymi przyprawami.
przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut. Po 20 minutach zdejmij pokrywkę, dodaj czosnek wyciśnięty przez prasę i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g