gulasz z grzybami, koprem włoskim, fasolą

pikantny aromat potrawy zwołuje nawet sąsiadów na stół. Pyszny gulasz z grzybami nabiera wyjątkowego i niepowtarzalnego smaku dzięki dodaniu do niego kopru włoskiego.
AbigailAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 7 g
tłuszcze 16 % 4 g
węglowodany 56 % 14 g
129 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

Olej roślinny (2 łyżki stołowe) rozgrzej na dużej patelni i usmaż w nim pokrojoną cebulę. Ogień jest średni, smaż przez 5 minut, aż będzie miękki.

pokrój Cebulki kopru włoskiego bardzo cienko. Przenieś na patelnię, dodaj paprykę. Dodaj połówki pieczarek, keczup, pomidory, bulion warzywny, fasolę.

doprowadzić wszystko do wrzenia. Trzymaj przez pół godziny. Do dekoracji użyj ryżu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Koper włoski - 49   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy