gulasz z grzybami, koprem włoskim, fasolą
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Olej roślinny (2 łyżki stołowe) rozgrzej na dużej patelni i usmaż w nim pokrojoną cebulę. Ogień jest średni, smaż przez 5 minut, aż będzie miękki.
pokrój Cebulki kopru włoskiego bardzo cienko. Przenieś na patelnię, dodaj paprykę. Dodaj połówki pieczarek, keczup, pomidory, bulion warzywny, fasolę.
doprowadzić wszystko do wrzenia. Trzymaj przez pół godziny. Do dekoracji użyj ryżu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Koper włoski - 49 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g