brukselka w sosie
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
cebulę obrać i pokroić w kostkę, filet z kurczaka również pokroić w kostkę. Umyj grzyby i pokrój w talerze. Wlej olej roślinny na patelnię, rozłóż nasze warzywa i smaż pod pokrywką przez 10 minut. Następnie trzy na tarce naszego sera, dodaj wodę i sól do smaku. Gotuj kapustę w osolonej wodzie przez 5 minut. Łyżką cedzakową przenosimy kapustę do sosu i gotujemy przez kolejne pięć minut, a następnie wyłączamy. Pikantnego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Brukselka - 43 kcal/100g
- Brukselka gotowana - 36 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g