przekąska & quot; gruszki z serem pleśniowym"

wyśmienita przekąska z pikantnym zestawem smakowym dla smakoszy. Oryginalność Oryginalna porcja klasycznej przystawki z gruszkami i serem.
AbigailAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 57 % 13 g
węglowodany 43 % 10 g
150 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
obierz gruszki, pozostawiając ogon i pokrój w kółka o grubości około 1 cm.

zetrzyj ser widelcem i wymieszaj z oliwą z oliwek i solą.

posmaruj kubki gruszek powstałą mieszanką i ułóż jeden na drugim w kształcie gruszki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy