satsivi z kurczaka
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
pokrój mięso na małe kawałki, zalej wodą, aby tylko przykryć mięso.
dusić przez 20 minut, dodać cebulę i dusić do miękkości, soli, pieprzu, dodać przyprawy.
Orchy, pietruszka i kromka chleba-zmielić przez maszynkę do mięsa i dodać do mięsa. Doprowadzić do wrzenia i wyłączyć. odstaw na 30 minut i możesz jeść
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g