satsivi z kurczaka

chciałeś czułości? Da ci to danie z fileta z kurczaka! Możesz więc ugotować dowolne mięso. Ale dzisiaj wzięłam kurczaka. Moja dziewczyna nauczyła mnie gotować to danie. Tak gotuje się mięso w Liselidze.
TanchaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 34 % 15 g
tłuszcze 59 % 26 g
węglowodany 7 % 3 g
303 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

pokrój mięso na małe kawałki, zalej wodą, aby tylko przykryć mięso.
dusić przez 20 minut, dodać cebulę i dusić do miękkości, soli, pieprzu, dodać przyprawy. 
Orchy, pietruszka i kromka chleba-zmielić przez maszynkę do mięsa i dodać do mięsa. Doprowadzić do wrzenia i wyłączyć. odstaw na 30 minut i możesz jeść

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy