skład / składniki
metoda gotowania
1. Grubo posiekaj mięso.
2. Rozgrzej patelnię z olejem roślinnym na średnim ogniu, połóż mięso i smaż z obu stron na złoty kolor. Podczas smażenia dodaj trochę soli. Po usmażeniu przenieś mięso do dużego rondla.
3. Obierz obrane marchewki na grubej skórce, obierz cebulę i pokrój w paski.
4. Włóż cebulę do pozostałego oleju na patelni, smaż na złoty kolor.
5. Dodaj marchewki, zmniejsz ogień do minimum, gotuj wszystko razem przez 5 minut, nie zapominając o mieszaniu.
6. Pokrój pomidory w kostkę, włóż na patelnię, możesz dodać trochę ciepła. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.
7. Teraz połóż warzywa z patelni na mięso, spróbuj maksymalnie pozostawić olej na patelni.
8. Wstępnie obrane ziemniaki grubo posiekaj i smaż na pozostałym oleju ,aż się zarumienią (nie jest to konieczne do całkowitego ugotowania).
9. Włóż koncentrat pomidorowy na patelnię, ciągle mieszając, gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty. Połóż go na mięsie i warzywach.
10. Wszystko wymieszaj, podpal patelnię. Dodaj wodę.
11. Posiekaj kapustę, włóż do rondla, wymieszaj, zamknij pokrywkę. Dusić wszystko razem, aż będzie gotowe.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Kuropatwa - 254 kcal/100g
- Cietrzew - 254 kcal/100g
- Dziczyzna - 200 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g