Kawardak z wieprzowiną i warzywami

Niech "kawardak" będzie na twoim stole niż w twojej głowie! Ta nazwa jest nadana potrawie nie bez powodu) Kawardakiem nazywamy brak porządku. W tym naczyniu wszystko jest zmieszane w stos :) mam nadzieję, że ten przepis kulinarny z mojej azjatyckiej Ojczyzny (Kazachstan) przypadnie do gustu!
KateriNNaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 6 g
tłuszcze 19 % 3 g
węglowodany 44 % 7 g
80 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

więc zaczynamy gotować. Zaopatrz się w czas, będziesz musiał długo gotować, chociaż przepis jest niezwykle prosty.
więc kroimy mięso na duże kawałki, ziemniaki w kostkę (również duże, w przeciwnym razie rozpadnie się i zepsuje cały wygląd potrawy). Wlej trochę oleju roślinnego do kotła i włóż mięso i ziemniaki do duszenia.
szybko kroimy marchewki z cebulą – idą do kotła w następnej kolejności.
podczas gdy wszystko jest duszone, gotujemy resztę warzyw. Cukinię i bakłażany kroimy w kostkę, solimy je obficie i odstawiamy na godzinę, aby pozbyć się nadmiaru płynu w cukinii i goryczy w bakłażanie. Posiekaj kapustę. Nawiasem mówiąc, nie bądź drobny. We wszystkich orientalnych potrawach wszystko musi być grubo pokrojone.
gdy marchewka stanie się miękka, Wrzuć wyciśniętą cukinię z bakłażanem, po 5 minutach pieprz. I 10 minut przed gotowaniem pomidorów. I oczywiście nie zapomnij o pieprzu, soli do smaku, dodaj ulubione przyprawy. Bo jak wiadomo jedzenie bez przypraw, zwłaszcza orientalne, nie jest gotowane :)
gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy