skład / składniki
gotowanie krok po kroku
więc zaczynamy gotować. Zaopatrz się w czas, będziesz musiał długo gotować, chociaż przepis jest niezwykle prosty.
więc kroimy mięso na duże kawałki, ziemniaki w kostkę (również duże, w przeciwnym razie rozpadnie się i zepsuje cały wygląd potrawy). Wlej trochę oleju roślinnego do kotła i włóż mięso i ziemniaki do duszenia.
szybko kroimy marchewki z cebulą – idą do kotła w następnej kolejności.
podczas gdy wszystko jest duszone, gotujemy resztę warzyw. Cukinię i bakłażany kroimy w kostkę, solimy je obficie i odstawiamy na godzinę, aby pozbyć się nadmiaru płynu w cukinii i goryczy w bakłażanie. Posiekaj kapustę. Nawiasem mówiąc, nie bądź drobny. We wszystkich orientalnych potrawach wszystko musi być grubo pokrojone.
gdy marchewka stanie się miękka, Wrzuć wyciśniętą cukinię z bakłażanem, po 5 minutach pieprz. I 10 minut przed gotowaniem pomidorów. I oczywiście nie zapomnij o pieprzu, soli do smaku, dodaj ulubione przyprawy. Bo jak wiadomo jedzenie bez przypraw, zwłaszcza orientalne, nie jest gotowane :)
gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g