pilaw z kurczakiem lub indykiem
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
podczas gotowania wziąłem kurczaka o wadze około 2 kg. oddzieliłem filet od kości, a następnie, jak napisano w moim przepisie. Pokrój cebulę w paski. Obierz marchewki, pokrój w cienkie plasterki. Pokrój mięso drobiowe na duże kawałki. Następnie usmaż cebulę na oleju roślinnym. Gdy cebula będzie złotobrązowa, dodaj mięso i całość trochę usmaż. Dodaj posiekaną marchewkę, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez około 5 minut. Dodaj sól, w poprzek Czerwony, Czarny, przyprawy. Następnie zalej wodą, aby woda pokryła mięso. Następnie dusić pod pokrywką przez 20-26 minut. Następnie zasypiamy ryż (po prostu nie trzeba mieszać). Następnie zalej wodą, aby woda zakryła ryż o około dwa centymetry. Dusić pilaw, aż będzie gotowy, trzymając pod pokrywką na ogniu (łącznie około 30 minut). Po ugotowaniu wszystko wymieszaj i możesz podać pilaw z kurczakiem na stole, posypując ziołami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Berberys - 29 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g