skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Na zdjęciu-wszystko, czego potrzebujemy do gotowania w piekarniku: czosnek, musztarda, przyprawy, sól, folia, nici. Przed pieczeniem w piekarniku podgrupy należy dobrze oczyścić z resztek włosia i brudu. Aby to zrobić, zeskrob skórę nożem, aż stanie się jasna i gładka. Jeśli są resztki włosia, musisz spalić te miejsca nad ogniem, a następnie ostrożnie zeskrobać nożem. Umyć podszereg pod bieżącą wodą i osuszyć.
Krok 2:
Potrzebujemy nitek, aby owinąć je pod spodem. W ten sposób lepiej zachowa swój kształt podczas krojenia, gdy ostygnie.
Krok 3:
Przepuszczamy czosnek przez prasę i pocieramy nim podchorążki ze wszystkich stron.
Krok 4:
Wymieszaj grubą sól kuchenną, czarny pieprz i ostrą paprykę, kolendrę w osobnej misce. Wybierz ilość przypraw i soli według własnego gustu, ale nadal lepiej jest nie solić podchorążych niż solić, w przeciwnym razie sól zabije jego smak.
Krok 5:
Posyp mieszanką przypraw i soli. Ostrożnie wcieramy przyprawy w podchorążek rękami.
Krok 6:
Przenosimy podchorążek do głębokich naczyń. Posmaruj gotową musztardą, rozprowadzając ją równomiernie na całym kawałku. Wybierz musztardę, koncentrując się na swoim smaku, ponieważ jest zarówno bardzo ostra, jak i lekko ostra. Konieczne jest marynowanie podchorążych przez 3-4 godziny, ale lepiej pozostawić na 8-10 godzin. Zostawiłam na całą noc.
Krok 7:
Przed pieczeniem Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Kładziemy nacisk na kawałek folii, pozostawiając wystarczająco dużo wolnego miejsca na krawędziach. Łączymy krawędzie, mocno ściskamy, podwijamy - otrzymujemy taką pulchną kopertę. Lepiej schować krawędzie 2-3 razy, wtedy podczas pieczenia sok mięsny nie wypłynie, a danie okaże się soczyste. Lepiej upiec go w formie z bokami, aby można było wlać trochę wody. Umieść blachę do pieczenia w rozgrzanym piekarniku.
Krok 8:
W temperaturze 200 stopni. piec 40 minut. na dolnej półce. Jeśli w tym czasie woda całkowicie odparuje, dodaj więcej. Następnie przesuwaj blachę do pieczenia wyżej, zmniejsz temperaturę do 180 stopni. i dopiec do gotowości(kolejne 20-50 minut). Na zdjęciu-odcięty kawałek i część gotowego podkreślenia po schłodzeniu go, usunięciu nici i pocięciu na kawałki.
Krok 9:
Jeśli podgrupa jest gotowa, wyłącz piekarnik, pozostaw go do stopniowego ostygnięcia. Rozkładamy folię, przenosimy podchorążek na talerz. Gdy ostygnie do temperatury pokojowej, włóż do lodówki, aby całkowicie ostygła. Następnie usuwamy nici, kroimy, kładziemy na talerzu, podajemy ze świeżymi, marynowanymi, solonymi warzywami (w zależności od sezonu i dostępności), dużą ilością zieleni. Możesz zaoferować mu adjika, musztardę. Jemy i dobrze się bawimy!
ważne! Ogólnie rzecz biorąc, Czas pieczenia zależy od wysokości i wielkości podgrupy, cech piekarnika. Jeśli masz duży, wysoki kawałek, musisz go piec przez 1,5 godziny. Jeśli jest mały, niski, zwykle wystarcza 1 godzina. Gotowość sprawdzamy, wykonując nakłucia w kawałku. Jeśli wycieknie różowy płyn, podcherevok nie jest gotowy i wymaga dopekania. W takim przypadku możesz otworzyć folię i umieścić podgrup do pieczenia na górnej półce piekarnika.
sok mięsny, który został uwolniony po upieczeniu podgardla, może być stosowany jako sos do dekoracji.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g
- Podchorążych wieprzowy - 630 kcal/100g