oryginalne ciasto-cinnabons mięsne
skład / składniki
16
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wymieszaj mąkę z solą. Drożdże rozcieńczyć w wodzie z cukrem. Dodaj jajko, mąkę, wymieszaj. Wlać stopione masło i zagnieść ciasto.
Krok 2:
Ugniataj przez 10 minut.
Krok 3:
Pozostaw w ciepłym miejscu, aż podwoi się objętość, zmiażdż i pozwól mu podejść ponownie.
Krok 4:
Gdy ciasto pasuje, przygotuj nadzienie. Aby to zrobić, usmaż drobno posiekaną cebulę, dodaj mięso mielone.
Krok 5:
Smażyć do zmiany koloru, soli, pieprzu i dusić do miękkości, dodać zioła.
Krok 6:
Rozwałkuj ciasto w prostokąt.
Krok 7:
Połóż mięso mielone i zwiń.
Krok 8:
Pokrój na 16 kawałków
Krok 9:
I umieść je w formie obok siebie.
Krok 10:
Odstawić na 40 minut i posmarować jajkiem ze śmietaną.
Krok 11:
Piec około pół godziny w piekarniku w temperaturze 200°.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal / 100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal / 100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g