skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę, gotować we wrzącej wodzie z liściem laurowym, solą i pieprzem (3 minuty).
Krok 3:
Obierz ziemniaki, gotuj do miękkości (20-30 minut). Gotowe ziemniaki pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo (przez 10 minut), schłodzić pod bieżącą wodą. Przenieś gotową pierś i pokrojone ziemniaki do dużej miski.
Krok 4:
Jajka na twardo obrać, pokroić w kostkę dodać do miski z piersią kurczaka i ziemniakami.
Krok 5:
Pokrój ogórki i rzodkiewki w kostkę, dodaj do innych składników.
Krok 6:
Drobno posiekaj zieloną cebulę i koperek, Dodaj do miski.
Krok 7:
Wymieszaj kefir, wodę gazowaną i ocet w talerzu.
Krok 8:
Sól, pieprz podstawę okroshki, dodaj zmieloną kolendrę, dobrze wymieszaj. Ułóż na głębokich talerzach.
Krok 9:
Wlać mieszaninę kefiru, wymieszać. Podawaj okroshkę schłodzoną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal / 100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal / 100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda mineralna - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g