krem czekoladowy do ciasta

klasyczny krem zawsze pozostaje doskonałym wyborem. Wiesz co to jest ganaż? Miałem niejasne podejrzenia o coś, co nie jest całkiem przyzwoite, ale okazuje się, że jest to po prostu jedzenie, a raczej krem na bazie czekolady do ciast lub ciast. Jeśli dodasz do niego skórkę pomarańczową lub cytrynową, okazuje się, że jest to niezależne danie w postaci deseru. Ale chcę opowiedzieć kulinarny przepis na krem do ciasta. Do przygotowania kremu czekoladowego na ciasto można użyć dowolnej czekolady, aż do białej, ale w naszym przepisie nie ma nic lepszego niż czarna gorzka czekolada. Herbata jest dla nas spragniona, odmiany" Earl Grey", ale jeśli nie ma jej pod ręką, możesz mieć jednorazowe torebki, najważniejsze jest bergamotowa nuta w aromacie.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 5 g
tłuszcze 36 % 30 g
węglowodany 58 % 49 g
471 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do przepisu potrzebujesz czekolady, skórki pomarańczowej, herbaty (najlepiej Earl Grey).

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Po rozpuszczeniu czekolady wlej herbatę. Wymieszać. W razie potrzeby ubij do uzyskania gładkości (w zależności od jakości czekolady).

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie dodaj skórkę pomarańczową. Wymieszać.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Krem można pozostawić w postaci płynnej, należy go przykryć wyrobem cukierniczym jak lukrem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Można włożyć krem do lodówki. Tam zgęstnieje. Krem jest dobry nie tylko do ciasta, ale także do innych wypieków, takich jak pączki. Miłego picia herbaty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Skórka pomarańczowa - 97   kcal/100g
  • Herbata - 0   kcal/100g

Podobne przepisy