skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Ubij razem z cukrem jaja kurze
Krok 3:
Do uporczywej pianki.
Krok 4:
Po dodaniu cukru waniliowego i cukru pudru.
Krok 5:
Wymieszaj.
Krok 6:
Teraz rozpuść masło lub margarynę stołową na kuchence (w tym przypadku gofry okażą się jeszcze bardziej chrupiące).
Krok 7:
Pozwól mu trochę ostygnąć i wlej do masy jajecznej.
Krok 8:
Ubij mikserem.
Krok 9:
Teraz dodaj mąkę pszenną
Krok 10:
Wymieszaj.
Krok 11:
Podgrzewamy gofrownicę, smarujemy ją olejem roślinnym.
Krok 12:
Na każdy gofr będziemy musieli wziąć dwie lub trzy łyżki ciasta. Chociaż oczywiście zależy to od wielkości gofrownicy. Miałem wcześniej małą, więc było jej nawet dwie łyżki - wszystko wyciekło po bokach.
Krok 13:
Gdy gofr będzie gotowy, szybko usuń go szerokim nożem i równie szybko zwiń w rurkę. Gdy gofr ostygnie, nie będzie już można go zwinąć.
Krok 14:
Po chrupiących gofrach układamy w szerokim naczyniu i posypujemy cukrem pudrem.
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Wiele przydatnych informacji na temat mąki i jej właściwości Czytaj & nbsp; w tym artykule!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal / 100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g