belgijskie gofry białkowe

belgijskie gofry białkowe to wspaniałe śniadanie. Niskokaloryczne wafle białkowe są idealne dla sportowców i osób dbających o sylwetkę. Białko daje swoją słodycz i smak i oczywiście białko.
Nazarova SvetlanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 12 g
tłuszcze 13 % 5 g
węglowodany 58 % 23 g
159 kcal
IG: 9 / 91 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

zawsze uwielbiałem belgijskie gofry, to moja słabość. Ale są tak smaczne, tak kaloryczne. Znalazłam wyjście. Bardzo fajny i poprawny przepis na zdrowe gofry. Ty też złapiesz. Aby przygotować takie gofry, musisz przede wszystkim wymieszać wszystkie składniki ciasta. Tylko cztery składniki i 20 minut czasu.
przygotuj wszystkie składniki wymienione powyżej.
Krok 1.
zmiel płatki owsiane blenderem, zamieniając w ten sposób mąkę. Użyłem zwykłego blendera ręcznego.
Krok 2.
bierzemy dwa całe jajka i potrzebujemy tylko białka z pozostałych dwóch. Wymieszaj to z naszymi płatkami owsianymi.
Krok 3
wlej 150 ml kefiru 1% tłuszczu do miski blendera na płatki owsiane i jajka. Ubijać.
Krok 4.
dodaj 1 miarkę białka. Jeśli nie ma białka, nie ma znaczenia, nie możesz go dodać. Mam smak kokosowy. Okazało się bardzo smaczne. Jeśli banan / czekolada i tak dalej, będzie również bardzo smaczny. W razie potrzeby do ciasta można dodać banany do smaku. Ale zwracamy uwagę na kalorie.
dobrze przerywamy wszystko razem w blenderze.

ciasto jest gotowe.

po przygotowaniu ciasta możesz przejść bezpośrednio do smażenia gofrów. Aby to zrobić, przygotuj grill (Grill elektryczny, Gofrownica lub grill na świeżym powietrzu). Zazwyczaj panele urządzenia są nieprzywierające i nie wymagają dodatkowego tłuszczu. Ale jeśli tak nie jest, należy nasmarować powierzchnię kawałkiem masła.

podgrzewamy gofrownicę, mam Grill elektryczny z przystawkami do gofrów belgijskich. Temperatura jest ustawiana automatycznie, ale zalecana jest 200-230 stopni.

ciasto należy wylać na powierzchnię roboczą małymi porcjami, aby gofry nie były zbyt grube i miały czas na pieczenie w środku. Smażyć gofry na apetyczny złoty kolor, koncentrując się na mocy konkretnego urządzenia. W przypadku otwartego grilla należy obrócić gofry na drugą stronę.
gofry są bardzo smaczne i zdrowe ze względu na skład. I szalenie piękne. Do Dania możemy dodać owoce/jagody/śmietanę / dżem i tak dalej.
smacznego

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Białko - 375   kcal/100g

Podobne przepisy