ciasto na bułki w maszynie do chleba
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
przygotowanie ciasta na bułki w maszynie do chleba jest bardzo proste! Włóż drożdże, cukier, sól do miski, wlej mąkę, a także rozłóż masło. Wlej mleko.
Włącz tryb "ciasto". Teraz musisz obserwować i regulować ilość mąki i płynu. Jeśli ciasto jest bardzo ciasne, dodaj trochę mleka, jeśli wręcz przeciwnie-zbyt płynne, rozmazuje się i nie staje się gęste, dodaj trochę mąki. W mojej maszynie do chleba proces trwa 1,5 godziny, twój czas może się różnić - wszystko zależy od konkretnego modelu.
ciasto jest gotowe i teraz możesz z niego uformować bułki!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g