ciasto na bieliznę w wypiekaczu do chleba

najsmaczniejsze ciasto dla białych, które wypróbowałem! Okazało się, że są bardzo smaczne. Zalecać.
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 7 g
tłuszcze 30 % 18 g
węglowodany 58 % 35 g
328 kcal
IG: 6 / 0 / 94

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 50 min

włóż wszystkie składniki do wiadra wypiekacza do chleba. Najpierw płynne, potem suche. Ustaw tryb "ciasto". Po zakończeniu programu ostrożnie przenieś ciasto na powierzchnię roboczą i przykryj ręcznikiem na 10 minut. W tym czasie przygotuj nadzienie - mam nadzienie mielonego kurczaka z ziołami, ale możesz użyć klasycznej wieprzowiny i wołowiny.
również po usmażeniu w głębokim tłuszczu należy położyć belyashi na serwetce, aby usunąć nadmiar tłuszczu.
podawaj natychmiast-ciepłe.
smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy