ciasto na bieliznę w wypiekaczu do chleba
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
włóż wszystkie składniki do wiadra wypiekacza do chleba. Najpierw płynne, potem suche. Ustaw tryb "ciasto". Po zakończeniu programu ostrożnie przenieś ciasto na powierzchnię roboczą i przykryj ręcznikiem na 10 minut. W tym czasie przygotuj nadzienie - mam nadzienie mielonego kurczaka z ziołami, ale możesz użyć klasycznej wieprzowiny i wołowiny.
również po usmażeniu w głębokim tłuszczu należy położyć belyashi na serwetce, aby usunąć nadmiar tłuszczu.
podawaj natychmiast-ciepłe.
smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g