ciasto na pierogi w maszynie do chleba
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
w osobnym pojemniku wymieszaj wodę z jajkiem i solą. Upewnij się, że całkowita ilość płynu wychodzi 325 ml .dobrze ubij, aż sól się rozpuści.Wlej zawartość pojemnika do pojemnika wypiekacza do chleba i dodaj olej roślinny. Przesiej mąkę przez drobne sito. Następnie wlej mąkę do pojemnika. Nie musisz niczego mieszać, teraz maszyna do chleba wykona za ciebie całą pracę. Wybierz program do ugniatania przaśnego ciasta. W różnych modelach można ustawić różne czasy. Moja maszyna do chleba spędza 1,5 godziny na wyrabianiu ciasta. Wyjmij ciasto i połóż na stole, przykryj je patelnią i pozwól ciastu trochę się położyć. Po 20 minutach będzie już w pełni gotowy do gotowania pierogów. W przekroju ciasto powinno być jednorodne, gęste i bez pęcherzyków. Do nadzienia możesz gotować ziemniaki, kapustę, jajka z ryżem i zieloną cebulą lub inne według własnych upodobań.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g