ciasto na pierogi w wypiekaczu do chleba

ugotowane ciasto w wypiekaczu do chleba jest jednorodne i dobrze się zwija. Maszyna do chleba doskonale radzi sobie z zadaniem, a co najważniejsze oszczędza mi czas. Zagniecione ciasto w wypiekaczu do chleba jest bardzo cienkie, nie gotuje się podczas gotowania.
ElliAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 8 g
tłuszcze 10 % 5 g
węglowodany 75 % 39 g
228 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

Czas gotowania: 2 h
w osobnym pojemniku wymieszaj wodę z jajkiem i solą. Upewnij się, że całkowita ilość płynu wychodzi 325 ml .dobrze ubij, aż sól się rozpuści.Wlej zawartość pojemnika do pojemnika wypiekacza do chleba i dodaj olej roślinny. Przesiej mąkę przez drobne sito. Następnie wlej mąkę do pojemnika. Nie musisz niczego mieszać, teraz maszyna do chleba wykona za ciebie całą pracę. Wybierz program do ugniatania przaśnego ciasta. W różnych modelach można ustawić różne czasy. Moja maszyna do chleba spędza 1,5 godziny na wyrabianiu ciasta. Wyjmij ciasto i połóż na stole, przykryj je patelnią i pozwól ciastu trochę się położyć. Po 20 minutach będzie już w pełni gotowy do gotowania pierogów. W przekroju ciasto powinno być jednorodne, gęste i bez pęcherzyków. Do nadzienia możesz gotować ziemniaki, kapustę, jajka z ryżem i zieloną cebulą lub inne według własnych upodobań.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy