skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ciasto w wypiekaczu do chleba przygotowuje się po prostu z hukiem, ponieważ technika działa, a my odpoczywamy: utrzymuje niezbędną temperaturę do podniesienia ciasta, ugniatania, opuszczania go, a wszystko to bez naszej pomocy!
Krok 2:
Wsyp suche drożdże do wypiekacza do chleba
Krok 3:
Następnie mąkę
Krok 4:
Sól, cukier, olej roślinny
Krok 5:
Dodaj mleko i 50 ml wody. Włączamy tryb "wyrabiania ciasta", mam go 1 godzinę i 30 minut. Ważne! Załaduj żywność w kolejności wskazanej w wypiekaczu do chleba. W moim najpierw trzeba załadować sypkie, a następnie płyn
Krok 6:
Po 2-3 minutach dodaj 150 ml wrzącej wody. Więc parzymy ciasto i pozostaje miękkie przez kilka dni.
Krok 7:
Powinieneś dostać taką gładką bułkę w procesie ugniatania, jeśli ciasto trochę się rozmazuje na dnie-musisz dodać trochę mąki, a jeśli wręcz przeciwnie, jest zbyt ciasne, to woda
Krok 8:
Gdy maszyna do chleba działa, przygotuj mięso mielone i 2 cebule
Krok 9:
Cebulę drobno kroję i zalewam wrzącą wodą przez 10-15 minut, następnie spuszczam wodę i mieszam z mięsem mielonym, solą, dodaję czarny pieprz
Krok 10:
Pod koniec programu widzimy, że nasze ciasto już się pojawiło. Ponownie włączam tryb "ugniatanie ciasta" dosłownie przez 1 minutę.
Krok 11:
To wszystko! Doskonałe, giętkie ciasto jest gotowe. Dzielimy go na małe kulki
Krok 12:
Ciasto lekko ugniatamy rękami, na środku kładziemy mięso mielone, formujemy bielaki
Krok 13:
Oto, co mi się udało
Krok 14:
Przykryj ręcznikiem i pozwól mu trochę podejść
Krok 15:
Smażyć w dużej ilości oleju roślinnego
Krok 16:
Odwróć i połóż na ręcznikach papierowych. Cóż, to wszystko! Smacznego
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
rozpieszczaj swoich mężów takimi białkami, a będą gotowi na wszelkie wyczyny! Używam tego przepisu na ciasto wszędzie-na pizzę, smażone i duszone ciasta, ciasta itp.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g