Belyashi w maszynie do chleba z mięsem

Chcesz mieć belyashy i mieć maszynę do chleba? Nie ma nic prostszego! Gotuj! Bardzo często gotuję takie białe, moja rodzina bardzo je kocha, ale ja, choć nie lubię smażonych, też pozwalam sobie na trochę relaksu, jest bardzo smaczny) i bardzo łatwo je ugotować, bo mam niezastąpionego pomocnika!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 10 g
tłuszcze 27 % 11 g
węglowodany 49 % 20 g
215 kcal
IG: 10 / 0 / 90

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ciasto w wypiekaczu do chleba przygotowuje się po prostu z hukiem, ponieważ technika działa, a my odpoczywamy: utrzymuje niezbędną temperaturę do podniesienia ciasta, ugniatania, opuszczania go, a wszystko to bez naszej pomocy!

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wsyp suche drożdże do wypiekacza do chleba

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie mąkę

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Sól, cukier, olej roślinny

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj mleko i 50 ml wody. Włączamy tryb "wyrabiania ciasta", mam go 1 godzinę i 30 minut. Ważne! Załaduj żywność w kolejności wskazanej w wypiekaczu do chleba. W moim najpierw trzeba załadować sypkie, a następnie płyn

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Po 2-3 minutach dodaj 150 ml wrzącej wody. Więc parzymy ciasto i pozostaje miękkie przez kilka dni.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Powinieneś dostać taką gładką bułkę w procesie ugniatania, jeśli ciasto trochę się rozmazuje na dnie-musisz dodać trochę mąki, a jeśli wręcz przeciwnie, jest zbyt ciasne, to woda

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gdy maszyna do chleba działa, przygotuj mięso mielone i 2 cebule

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Cebulę drobno kroję i zalewam wrzącą wodą przez 10-15 minut, następnie spuszczam wodę i mieszam z mięsem mielonym, solą, dodaję czarny pieprz

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pod koniec programu widzimy, że nasze ciasto już się pojawiło. Ponownie włączam tryb "ugniatanie ciasta" dosłownie przez 1 minutę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    To wszystko! Doskonałe, giętkie ciasto jest gotowe. Dzielimy go na małe kulki

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ciasto lekko ugniatamy rękami, na środku kładziemy mięso mielone, formujemy bielaki

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Oto, co mi się udało

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Przykryj ręcznikiem i pozwól mu trochę podejść

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Smażyć w dużej ilości oleju roślinnego

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Odwróć i połóż na ręcznikach papierowych. Cóż, to wszystko! Smacznego

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!

rozpieszczaj swoich mężów takimi białkami, a będą gotowi na wszelkie wyczyny! Używam tego przepisu na ciasto wszędzie-na pizzę, smażone i duszone ciasta, ciasta itp.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy