chleb pszenny w wypiekaczu do chleba

chleb jest źródłem węglowodanów.Daje siłę. W Rosji kobiety zawsze piekły domowy chleb wiejski.Chleb zawiera błonnik i dlatego pomaga radzić sobie z przepracowaniem i alergiami.Cenny jest chleb zrobiony w domu i zawierający naturalne składniki.
AnnellyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 8 g
tłuszcze 2 % 1 g
węglowodany 83 % 44 g
215 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 4 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Metoda przygotowania: przygotuj wszystkie niezbędne składniki: wodę,mąkę pszenną,sól, cukier i drożdże.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wyjmij formę, Ustaw łopatkę miksera do ciasta.Wlej wodę do formy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej przesianą mąkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj sól i cukier.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zasypiamy drożdże i ustawiamy formę ściśle pionowo w wypiekaczu do chleba.

wybierz menu w maszynie do chleba Francuski Chleb, Ustaw kontrolę pieczenia chleba, naciśnij Start. 

ważne jest, aby przesiać mąkę, aby nasycić ją tlenem. Następnie wypieki będą przewiewne i będą dobrze rosły podczas pieczenia.

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, otwórz maszynę do chleba na początkowym etapie ugniatania (pamiętaj, że po zakończeniu cyklu ugniatania nie można otworzyć Maszyny do chleba!) i sprawdź konsystencję ciasta, w razie potrzeby dodaj trochę mąki lub wody. Przeczytaj także artykuł o mące i jej właściwościach!

po zakończeniu cyklu wyjmij chleb za pomocą rękawiczek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy