biały chleb na wodzie w wypiekaczu do chleba
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zważ 30 gramów cukru
Krok 2:
Zważ sól 5 gramów
Krok 3:
Ważymy dreszcze 7,5 grama.Używam SAF-moment
Krok 4:
Zważ olej roślinny
Krok 5:
Wlej 250 ml wody do miarki. Temperatura wody powinna wynosić 30-35 stopni
Krok 6:
Zważ 420 gramów mąki pszennej .Wskazane jest przesiewanie
Krok 7:
Wkładamy składniki do miski.
zważ składniki. Woda powinna wynosić 30-35 stopni. Włóż składniki do wypiekacza do chleba w następującej kolejności : 1)woda,2)olej roślinny,3)sól,4)mąka pszenna,5)cukier,6)drożdże. Ustaw miskę. Zamknij pokrywę. Zainstaluj program Klasyczny chleb. Waga-" 750 gramów". Kolor skórki to" średni " czas gotowania 3 godziny. Naciśnij Start i poczekaj)))
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g