biały chleb na wodzie w wypiekaczu do chleba

6 składników na 750 gramów przyjemności))). Przepis jest dobry dla tych, którzy nie lubią długo bawić się mnóstwem składników,ale nadal lubią, aby wszystko wyszło idealnie za pierwszym razem. Świetne do zup, barszczów i porannej kawy!!!
GiennadijAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 7 g
tłuszcze 15 % 8 g
węglowodany 73 % 40 g
261 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zważ 30 gramów cukru

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zważ sól 5 gramów

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ważymy dreszcze 7,5 grama.Używam SAF-moment

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zważ olej roślinny

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej 250 ml wody do miarki. Temperatura wody powinna wynosić 30-35 stopni

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zważ 420 gramów mąki pszennej .Wskazane jest przesiewanie

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wkładamy składniki do miski.

zważ składniki. Woda powinna wynosić 30-35 stopni. Włóż składniki do wypiekacza do chleba w następującej kolejności : 1)woda,2)olej roślinny,3)sól,4)mąka pszenna,5)cukier,6)drożdże. Ustaw miskę. Zamknij pokrywę. Zainstaluj program Klasyczny chleb. Waga-" 750 gramów". Kolor skórki to" średni " czas gotowania 3 godziny. Naciśnij Start i poczekaj)))

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g

Podobne przepisy