ciasto na pączki w maszynie do chleba

najdelikatniejsze ciasto na pączki! Wypróbuj bardzo prosty przepis! Mój mąż dał mi maszynę do chleba. Bardzo się cieszę z tak przydatnego prezentu, który oszczędza mi dużo czasu i wysiłku. Na przykład ciasto-wrzuciłem składniki i gotowe! Ciasto jest po prostu super jakości! Jeśli należysz również do szczęśliwców posiadających maszynę do chleba, możesz spróbować zrobić ciasto na pączki według mojego charakterystycznego przepisu.
Anna ŚwiatowskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 9 g
tłuszcze 9 % 5 g
węglowodany 76 % 44 g
255 kcal
IG: 5 / 0 / 95

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 25 min

1. Przede wszystkim przesiej mąkę, wlej ją do wypiekacza do chleba.

2. Dodaj drożdże, sól i cukier (nie mieszaj).

3. Delikatnie rozbij jajko na suche składniki (również bez mieszania, to jest sprawa Maszyny do chleba), włóż masło.

4. Ostatnim etapem jest płyn, w naszym przypadku mleko. Bardzo ważne jest wlewanie płynu na koniec-jest to klucz do prawidłowego wymieszania składników w wypiekaczu do chleba. Ciasto jest bardzo przewiewne.

5. Wybierz tryb "podstawowy", rodzaj ciasta to"drożdże". Czas przygotowania zajmie 2 godziny i 20 minut (zwykle jest to standardowy czas dla każdego wypiekacza do chleba).

ciasto z podanej liczby składników wystarczy, aby zrobić 12 pączków smażonych w głębokim tłuszczu.

gotuj w dobrym nastroju, pyszne pączki!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy