ciasto drożdżowe na chleb w maszynie do chleba na mleku w proszku
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
wlej wodę do pojemnika wypiekacza do chleba i dodaj olej roślinny. Przesianą mąkę łączymy z mlekiem w proszku i wkładamy do wypiekacza do chleba, równomiernie rozprowadzając na całej powierzchni. Sól i cukier układamy w różnych częściach pojemnika.
dodaj drożdże. Włącz funkcję ugniatania ciasta drożdżowego. Ciasto nie minie, a dwie godziny będą gotowe.
teraz należy go wyjąć, usunąć łopatki, uformować przyszły chleb i ponownie włożyć do pojemnika wypiekacza do chleba. Odstaw ciasto na około pół godziny.
pozostaje tylko upiec chleb. Miłego gotowania!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Mleko w proszku - 465 kcal/100g