ciasto drożdżowe na chleb w maszynie do chleba na mleku w proszku

pyszny chleb dla tych, którzy lubią gotować w domu! Mimo to maszyna do chleba jest genialnym wynalazkiem ludzkości. Dzięki temu urządzeniu gospodarstwa domowego problem z jakością produktów zostaje rozwiązany. Domowy chleb nie szkodzi w przeciwieństwie do tego, co jest kupowane w sklepach. A smak domowego chleba nie może nie zachwycić.
M. JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 7 g
tłuszcze 10 % 5 g
węglowodany 77 % 40 g
229 kcal
IG: 3 / 0 / 98

metoda gotowania

Czas gotowania: 2 h 40 min

wlej wodę do pojemnika wypiekacza do chleba i dodaj olej roślinny. Przesianą mąkę łączymy z mlekiem w proszku i wkładamy do wypiekacza do chleba, równomiernie rozprowadzając na całej powierzchni. Sól i cukier układamy w różnych częściach pojemnika.
dodaj drożdże. Włącz funkcję ugniatania ciasta drożdżowego. Ciasto nie minie, a dwie godziny będą gotowe.
teraz należy go wyjąć, usunąć łopatki, uformować przyszły chleb i ponownie włożyć do pojemnika wypiekacza do chleba. Odstaw ciasto na około pół godziny.

pozostaje tylko upiec chleb. Miłego gotowania!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Mleko w proszku - 465   kcal/100g

Podobne przepisy