skład / składniki
metoda gotowania
ubij jajka z cukrem i solą w puszystą pianę.
musisz usunąć skórkę z dokładnie umytej cytryny - do tego nadaje się drobna tarka lub czyścik ze specjalnymi zębami.
wyciśnij sok z cytryny do osobnego pojemnika.
teraz połącz składniki w wypiekaczu do chleba: aby to zrobić, włóż ubite jajka ze zmiękczonym masłem, skórką z cytryny i sokiem z cytryny do miski wypiekacza do chleba.
przez drobne sito przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia bezpośrednio do wypiekacza do chleba, a następnie włącz ją w trybie "ciasto" lub "pieczenie" - tak, aby ciasto było pieczone przez 2 godziny, a ugniatanie trwało pół godziny.
babeczkę można również upiec w zwykłym piekarniku-w tym celu należy dobrze rozgrzać piekarnik i piec w temperaturze 180 stopni przez około godzinę.
ciasto po ugotowaniu posyp cukrem pudrem.
miłej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal / 100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g