chleb musztardowy w wypiekaczu do chleba

bardzo smaczny, aromatyczny chleb do wypiekacza do chleba! Chcę go jeść, nawet po prostu. Spróbować.
SuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 7 g
tłuszcze 11 % 6 g
węglowodany 77 % 43 g
253 kcal
IG: 2 / 5 / 93

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h 13 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Układaj produkty zgodnie z instrukcjami wypiekacza do chleba.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Mam-olej, ciepłą wodę, sól, cukier, mąkę (mieszam ją od razu), płatki owsiane, gotową musztardę i drożdże. Waga 750gr., tryb & quot; podstawowy & quot;, Skórka do smaku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zdjęcie jest złe, ale myślę, że najważniejszy jest smak.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Mąka żytnia - 305   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g
  • Musztarda gotowa - 418   kcal/100g

Podobne przepisy