biały chleb z psilium w maszynie do chleba
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1) włóż masło, jajko, sól i cukier do bochenka.
2) napełnij wodą.
3) wlej mąkę i psilium (powinna przykryć wodę).
4) dodaj drożdże.
5) Ustaw menu "biały chleb".
6) Ustaw tryb "Średnia skorupa".
6) Naciśnij "Start".
7) aby chleb lepiej wyrósł, 50 minut po naciśnięciu przycisku "Start" (przed rozpoczęciem procesu pieczenia) wyłączam maszynę do chleba i rozpoczynam proces gotowania od samego początku (odpowiednio czas gotowania wydłuża się o 50 minut i wynosi około 4 godziny 05 minut).
8) wyjmij gotowy produkt z wypiekacza do chleba.
9) pozwól chlebowi nieco ostygnąć przed podaniem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g
- Psyllium - 42 kcal/100g