pieczywo w maszynie do chleba typu po francusku
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
Dodaj wszystkie składniki do miski wypiekacza do chleba w następującej kolejności:
- drożdże
- mąka
- sól
- mleko w proszku
- masło
- woda
Wybierz tryb "Francuski Chleb" z menu. I poczekaj na sygnał dźwiękowy, gdy chleb będzie gotowy)))
Następnie należy go natychmiast wyjąć z miski i pozostawić do ostygnięcia na ruszcie, nie przykrywając niczym. W ten sposób nadmiar wilgoci z chleba zniknie.
cóż, sprawdź francuski chleb z maszyny do chleba)))
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mleko w proszku - 465 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g