pieczywo w wypiekaczu do chleba typu po francusku

pyszny domowy chleb podbije wszystkich bez wyjątku. Taki chleb można zrobić z opóźnionym startem, aby był gotowy rano, kiedy Zwykle wstajesz. Kto przynajmniej raz próbował zrobić domowy chleb, wie, jak różni się od zakupionego. Nie wiem, co tam dodają... Główna różnica-dom jest znacznie smaczniejszy, aromatyczny i delikatniejszy. Zwłaszcza jeśli robi to maszyna do chleba. Mam to Panasonic SD-2510.
Alina WiktorowskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 8 g
tłuszcze 6 % 3 g
węglowodany 78 % 38 g
208 kcal
IG: 5 / 0 / 95

metoda gotowania

czas gotowania: 6 h

Dodaj wszystkie składniki do miski wypiekacza do chleba w następującej kolejności:
- drożdże
- mąka
- sól
- mleko w proszku
- masło
- woda
Wybierz tryb "Francuski Chleb" z menu. I poczekaj na sygnał dźwiękowy, gdy chleb będzie gotowy)))
Następnie należy go natychmiast wyjąć z miski i pozostawić do ostygnięcia na ruszcie, nie przykrywając niczym. W ten sposób nadmiar wilgoci z chleba zniknie.
cóż, sprawdź francuski chleb z maszyny do chleba)))

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mleko w proszku - 465   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy