chleb z otrębami żytnimi
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej olej roślinny i serwatkę do wiadra wypiekacza do chleba, wlej zioła prowansalskie, cukier i sól.
2. Następnie wlej tutaj oba rodzaje mąki, a także wlej otręby żytnie.
3. Wlej suche drożdże na powierzchnię.
4. Uruchamiamy maszynę do chleba, ustawiając program na mąkę pełnoziarnistą, wskazujemy masę 750 gramów, a także pożądany kolor skórki.
po usłyszeniu sygnału dźwiękowego wyjmij chleb, przykryj serwetką lub ręcznikiem i pozostaw do "złapania oddechu" na 4-5 minut.
smacznego chleba i smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka żytnia - 305 kcal/100g
- Serum - 31 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g
- Otręby żytnie - 221 kcal/100g