skład / składniki
metoda gotowania
przez sito przesiać mąkę i wlać do formy wypiekacza do chleba, dodać drożdże, paprykę, masło i cukier z solą. Uruchamiam tryb wyrabiania ciasta i powoli wlewam gorącą wodę. Mąka może nie wystarczyć, wtedy musisz dodać trochę więcej. Monitoruję stan Koloboka, powinien być schludny, nie rozmazany.
gdy ciasto jest zagniecione, pieczę chleb w trybie podstawowym (czyli głównym). Pozwól chlebowi ostygnąć i podawaj.
najczęściej gotuję taki chleb, jeśli istnieje chęć odwrócenia uwagi od prostych prac kuchennych. W końcu, chociaż przygotowanie go nie jest trudne, wymaga pewnej uwagi na etapie ugniatania. Najczęściej podaję z kotletami wieprzowymi, smażonymi udkami z kurczaka i innymi rodzajami potraw mięsnych.
przepis kulinarny na niezwykle smaczny i aromatyczny chleb budyniowy opowiedział mi przyjaciel, który bardzo lubi wypieki. Ma całą bibliotekę inteligentnych książek na temat technologii piekarniczych, które są bardzo trudne do zrozumienia, ale niektóre z jego kulinarnych rezptów znalazły dla mnie zastosowanie. W tym chleb budyniowy, nie wspominając o wspaniałych bułkach na śniadanie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Mąka żytnia - 305 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g