chleb z węglem aktywnym

bardzo niezwykły i piękny chleb, zdrowy i pyszny! Korzystnie wpływa na pracę żołądka i jelit. Oczywiście nie jest to tajemnicą i wszyscy doskonale wiedzą o zdolnościach adsorbowania węgla aktywnego w zatruciach i zatruciach.
IgorAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 6 g
tłuszcze 14 % 7 g
węglowodany 74 % 37 g
233 kcal
IG: 3 / 0 / 97

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 30 min

ciasto: przesiej mąkę pszenną, dodaj mąkę żytnią i gryczaną, sól, cukier, kminek, zakwas żytni do chleba, drożdże. Wszystko to w tej kolejności Dodaj do miski wypiekacza do chleba, gdzie woda została już wylana, rozcieńczona mielonym węglem aktywnym i dodano olej roślinny, włącz program "ciasto" na 1,5 godziny. Gotowe ciasto przełożyć do miski multicookera i piec w programie "chleb" do miękkości przez 2 godziny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Mąka żytnia - 305   kcal/100g
  • Zakwas - 29   kcal/100g
  • Mąka gryczana - 353   kcal/100g
  • Węgiel - 120   kcal/100g

Podobne przepisy