chleb żytnio-pszenny ze słodem

zdrowy domowy chleb z chrupiącą skórką i delikatnym miękiszem! Domowy chleb jest najsmaczniejszy i najzdrowszy.Istnieje wiele przepisów na gotowanie w maszynie do chleba,ale ten chleb ze słodem okazał się pysznym,lekko słodkawym smakiem, delikatnym miękiszem i chrupiącą skórką.
SuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 7 g
tłuszcze 13 % 7 g
węglowodany 74 % 40 g
251 kcal
IG: 10 / 0 / 90

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 30 min
włóż jedzenie do miski zgodnie z instrukcjami wypiekacza do chleba. U mnie - olej, woda, cukier, sól, mąka, Słód żytni, drożdże i dodałam też trochę nasion, można jagody jałowca lub żurawiny szt. 6. Pieczesz zgodnie z programem" chleb francuski", waga-750gr, kolor skórki do smaku, Lubię ciemną.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Suszone całe ziarna krokosza barwierskiego - 615   kcal/100g
  • Nasiona słonecznika - 560   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Mąka żytnia - 305   kcal/100g
  • Słód - 361   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy