chleb żytnio-pszenny ze słodem
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
włóż jedzenie do miski zgodnie z instrukcjami wypiekacza do chleba. U mnie - olej, woda, cukier, sól, mąka, Słód żytni, drożdże i dodałam też trochę nasion, można jagody jałowca lub żurawiny szt. 6. Pieczesz zgodnie z programem" chleb francuski", waga-750gr, kolor skórki do smaku, Lubię ciemną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe ziarna krokosza barwierskiego - 615 kcal/100g
- Nasiona słonecznika - 560 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Mąka żytnia - 305 kcal/100g
- Słód - 361 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g